Image default
Iași

Vor fi înființate încă opt fluxuri de vaccinare în județul Iași

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a stabilit, în cadrul unei ședințe extraordinare, ca la nivelul județului Iași să fie deschise, începând cu data de 8 februarie, încă opt fluxuri și centre de vaccinare.

Astfel, există acorduri încheiate cu administratorii spațiilor, pentru a fi înființate următoarele centre, cu un total de 8 fluxuri de vaccinare, după cum urmează:

1. Ciurea – Centrul Cultural „Cella Neamțu” – Sat Ciurea, DJ248d nr. 156, comuna Ciurea (1 flux populație);
2. Țibănești – Centru de Permanență Medicală – Satul Țibănești, Comuna Țibănești (1 flux populație);
3. Vlădeni – Dispensar Medical și Centru de Permanență – Satul Vlădeni, Comuna Vlădeni (1 flux populație);
4. Rediu – SC Clinica Almedra SRL – Șos. Valea Rediului nr. 54, demisol, Bl. C a, sat Rediu, comuna Rediu (1 flux populație);
5. Tg. Frumos – Tg. Frumos, str. Cuza Vodă nr. 44 (1 flux profesori);
6. Iași – Corp Universitatea de Medicină și Farmacie – str. Universității nr. 16, Iași (1 flux profesori);
7. Iași – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară – Aleea Mihail Sadoveanu nr. 3, Iași (2 fluxuri profesori).

Dotarea și organizarea acestor centre de vaccinare se face de către autoritățile publice, instituțiile sau agenții economici în cauză. Fluxurile de vaccinare pentru profesori situate în Tg. Frumos și Iași (două la USAMV și unul la UMF) sunt destinate tuturor cadrelor didactice din județul Iași.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Iași, fluxul de vaccinare pentru profesori din Tg. Frumos va funcționa în cadrul centrului de vaccinare deja existent, astfel încât, după 8 februarie, la centrul din Tg. Frumos vor funcționa de fapt două fluxuri de vaccinare (unul strict pentru profesori și unul pentru celelate categorii de persoane).

Cu privire la Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul județului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 24.395 de vaccinări. Pe data de 24 ianuarie 2021 au fost vaccinate 1.121 de persoane.

Am creat toate premisele pentru ca, din punct de vedere instituțional, să nu existe piedici în calea vaccinării împotriva Covid-19. Îmi doresc să ieșim din această pandemie cu un număr cât mai mare de oameni neatinși de acest virus, iar cea mai bună cale de a realiza acest obiectiv este să ne vaccinăm.

Pe lângă cele 17 centre de vaccinare deja existente (cu 19 fluxuri de vaccinare), vor mai fi așadar încă 6 centre funcționale începând cu 8 februarie, moment în care în județul Iași vom avea 23 de centre de vaccinare (27 de fluxuri de vaccinare), iar 4 fluxuri sunt destinate programărilor cadrelor didactice. Toate aceste centre și fluxuri de vaccinare noi fac obiectul unei hotărâri adoptate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași”, se arată într-un comunicat de presă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate