Image default
Suceava

Vizită de lucru la Ministerul Fondurilor Europene

Primarul Ion Lungu s-a întâlnit la Ministerul Fondurilor Europene cu ministrul, Marcel Boloș, și au purtat discuții pe tema alocărilor bugetare pentru perioada de programare 2021-2027 la nivel urban, pe cele 8 Programe Operaționale Regionale.

Edilul a transmis că s-a convenit ca fondurile alocate municipiilor reședință de județ-buget predefinit, să se facă în felul următor:

-35% în mod egal pentru toate municipiile reședință de județ;

-65%  în funcție de numărul de locuitori la nivel de fiecare municipiu reședință de județ.

De asemenea, s-a stabilit că dacă nu se reușește șă se  acopere cu contracte  în proporție de 70% din bugetul repartizat în primii 3 ani de programare, sumele neangajate se constituie ca un fond comun disponibil tuturor orașelor din regiunea respectivă.

Totodată, administrațiile locale care implementează proiecte la nivelul  zonei urbane funcționale vor avea un bonus, urmând să se stabilească cum va fi acordat acest bonus.

“La nivelul municipiului Suceava suntem interesați să promovăm proiectul Transport metropolitan, la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava” spune primarul Lungu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate