Image default
Botosani Slider Botosani

VIDEO/ Racla cu Sfintele Moaște ale Cuvioasei Parascheva a fost adusă spre binecuvântare și în județul Botoșani!

Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adus, astăzi, și în județul Botoșani racla cu Sfintele Moaște ale Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Procesiunea a avut loc în mai multe localități din județ, pe un traseu care a inclus și municipiul Botoșani.

Racla a trecut prin fața bisericilor și mănăstirilor din oraș, precum și la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Județean Mavromati, Secția de Pediatrie și Secția de Boli Infecțioase și Spitalul de Recuperare.

Pelerinajul Cuvioasei Parascheva, fără enoriași, a inclus și zona centrală a orașului. Racla a fost purtată și prin fața Palatului Administrativ și a Primăriei municipiului Botoșani, unde primarul Cătălin Flutur a așteptat-o îngenunchiat.

Înainte să ajungă la Botoșani, Cuvioasa Parascheva a fost în procesiune în județele Neamț și Iași.

Racla cu moaştele Sfintei, de la Catedrala Mitropolitană din Iași, au mai fost scoase în procesiune prin ţară de două ori. Prima dată în martie 1944 şi apoi în vara anului 1947, când a ajuns și în județul Botoșani, într-o mare procesiune pe tot cuprinsul Moldovei, în frunte cu Arhimandritul Teoctist, viitorul Patriarh al României. Era în timpul secetei din 1947, la finalul căreia ploaia s-a pogorât din Ceruri după luni în care oamenii au mâncat doar rădăcini!

PENTRU VIZIONAREA FILMELOR ACCESATI MODUL FULL SCREEN- ECRAN COMPLET

 

 

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate