• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Proiectul de lege pentru reducerea preţurilor la energie, respins
Iași

VIDEO | Proiectul de lege pentru reducerea preţurilor la energie, respins

Proiectul de lege, inițiat de către grupul parlamentarilor Forței Drepte, privind reducerea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, nu a trecut mai departe.

Comisia de Energie din Senat a respins marți, 5 aprilie, proiectul de lege iniţiat de grupul parlamentarilor Forţa Dreptei pentru reducerea preţurilor la energie electrică şi gazele naturale.

„Cine nu vrea reducerea preţurilor la energie…”

„Am participat astăzi la Comisia de energie din Senat, unde pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de lege iniţiat de parlamentarii Forţa Dreptei pentru reducerea preţurilor la energie. În mod sfidător, faţă de problemele românilor şi necazurile acestora, majoritatea membrilor Comisiei de energie din Senat, majoritatea PSD – PNL – UDMR a votat împotriva proiectului de lege, asta pentru ca să ştiu românii foarte clar cine nu vrea reducerea preţurilor la energie printr-o formulă mult mai simplă decât cea propusă de Guvern”, a declarat Ionel Dancă, la Parlament.

El a precizat că proiectul propune reducerea taxelor şi accizelor „pe care statul le încasează într-un mod nesimţit dintr-o valoare a facturilor la energia electrică şi gaze naturale mult mai mare faţă de anii precedenţi”. Totodată, acesta susține că „sprijină şi permite în continuare ca producătorii de energie deţinuţi de stat să încaseze venituri la fel de nesimţite, speculând contextul din piaţa de energie şi susţinând preţuri la nivel maximal în această piaţă”.

Măsurile prevăzute pentru reducerea preţurilor la energie

Ionel Dancă a amintit că propunerea parlamentarilor Forţa Dreptei prevede „cinci măsuri clare şi simple” prin care se pot reduce preţurile la energia electrică şi gazele naturale imediat. Vorbim de reducerea TVA de la 19 la 5% pentru energia electrică, gaze naturale şi combustibil; reducerea la jumătate a accizelor la combustibil; eliminarea accizelor la energia electrică; eliminarea certificatelor verzi şi a taxei pentru cogenerare din factura la energia electrică şi extinderea mecanismului de compensare pentru energia electrică şi gaze naturale atât pentru această iarnă, cât şi pentru iarna următoare.

Reducerea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.
Ionel Dancă, despre proiectul ce prevede reducerea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

„Suntem în al 12-lea ceas, economia României stă pe un butoi de pulbere din cauza inflaţiei explozive. (…) Iar Guvernul are cu totul alte preocupări, nu vrea să reducă preţurile la energie pentru că încasează sume nesimţite de pe spinarea românilor şi afectează grav nivelul de trai al acestora iar pe de altă parte forţează marii consumatori de energie să-şi închidă afacerile, să pună lacătul pe întreprinderi”, a completat Ionel Dancă.

Întreaga declarație aici:

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Un nou proiect de lege, adoptat. Modificări privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei

O nouă întâlnire a Consiliului Național al Rectorilor, la Iași

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate