• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Președintele Klaus Iohannis convoacă CSAT pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina: „Situația este îngrijorătoare”
Iași Slider Iasi

VIDEO | Președintele Klaus Iohannis convoacă CSAT pe tema tensiunilor Rusia-Ucraina: „Situația este îngrijorătoare”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, 22 aprilie, că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre.

Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

În cadrul declarației, șeful statului a spus „Suntem foarte îngrijorați”, dar i-a asigurat pe români că autoritățile nu sunt luate prin surprindere de evenimente.

Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a mai spus Klaus Iohannis. El a arătat că a avut mai multe discuții cu ministrul apărării și cu alți conducători de servicii specializate. „Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic și acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”, a anunțat șeful statului.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate