• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Miocardita după boala COVID-19, mult mai frecventă decât după vaccinare
Iași

VIDEO | Miocardita după boala COVID-19, mult mai frecventă decât după vaccinare

Președintele Comitetului Național de Coordonarea a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 23 noiembrie, că miocardita după boala COVID-19 este mult mai frecventă decât după vaccinare. Acesta a menționat că este specifică celor cu vârsta de până în 30 de ani.

Valeriu Gheorghiță a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a fost întrebat despre temerile părinţilor cu privire la faptul că, după administrarea vaccinului anti-COVID, copiii ar putea face miocardită.

„Ceea ce vom face în perioada următoare este să comunicăm mai intens pe această temă, cu preponderenţă pe populaţia tânără, inclusiv copiii, tocmai pentru a oferi suficiente informaţii părinţilor legat de profilul de siguranţă al vaccinurilor, de eficacitate, de eficienţă, de beneficiile directe şi indirecte, dar şi de această problemă particulară legată de riscul de miocardită”, preziează președintele CNCAV.

Potrivit acestuia, Miocardita este o inflamaţie a muşchiului cardiac care nu este specifică vaccinării împotriva COVID-19. Aceasta este găsită ca potenţială reacţie adversă şi la alte tipuri de vaccinuri. Totodată, „ este în mod obişnuit cauzată de mai mulţi agenţi infecţioşi – virali, bacterieni, parazitari, fungi. Are o cauză multiplă”.

Există o frecvenţă „uşor mai crescută la persoanele de sex masculin cu vârsta de până în 30 de ani după administrarea dozei a doua”, conform lui Valeriu Gheorghiță. Toate detalii ni le oferă chiar el:

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate