• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Klaus Iohannis: „La acest moment, avem 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii”
Iași Slider Iasi

VIDEO | Klaus Iohannis: „La acest moment, avem 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii”

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, 27 octombrie, după ședința de lucru de la Cotroceni că în România sunt în acest moment 3.065 de paturi ATI, iar capacitatea sistemul sanitar va crește pe viitor prin accesarea de fonduri europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

La acest moment, avem, conform rapoartelor din secţiile de ATI, 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii, nu doar COVID, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare şi o serie întreagă de echipamente achiziţionate cu diverse surse de finanţare. La acestea se adaugă 5 unităţi de terapie intensivă mobilă, 2 spitale modulare şi un modul ATI cu un total de 169 de paturi„, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut marţi, 27 octombrie, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, şi cu şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate