• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Dan Barna : „Demiterea lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic”
Iași Slider Iasi

VIDEO | Dan Barna : „Demiterea lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic”

Dan Barna, co-președinte USR PLUS, a făcut, miercuri, declarații de presă la Parlament, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în absența unei decizii formale a coaliției de guvernare.

El a declarat miercuri că premierul Florin Cîțu nu mai are susținere formațiunii pe care o conduce și a cerut o reuniune de urgență a coaliției pentru a discuta înlocuirea acestuia din funcție.Aceasta este prima reacție publică după decizia premierului.

Liderii USR PLUS au discutat de la ora 12.00 într-o ședință online despre scenariile politice după demiterea lui Voiculescu.

„Demiterea de către premier a lui Vlad Voiculescu e o decizie unilaterală și imatură politic. Ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce coaliția. Anunțul din această dimineață legat de preluarea de către mine a interimatului, fără consultarea mea. E o decizie care confirmă iar imaturitate.”, a precizat Dan Barna.

”Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea un dialog responsabil cu președinții Orban și Kelemen Hunor pentru a discuta retragerea premierului Cîțu. I se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut nici un moment sub control. Campania de vaccinare e direct sub controlul premierului și suntem pe locul 25 din 27 în UE, în ciuda unui start bun. Am avut o discuție cu președintele Iohannis acum câteva ore, vom vedea dacă e necesară medierea sa.

Am toată încrederea în înțelepciunea și maturitatea coaliției pentru a continua guvernarea. Răspunsul e foarte simplu, ni l-a dat chiar premierul azi: coaliția nu stă într-o singură persoană”, a mai spus liderul USR PLUS.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate