• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Cultele au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificat verde. Declarația premierului Nicolae Ciucă
Iași Slider Iasi

VIDEO | Cultele au cerut ca cetățenii să poată participa la slujbe fără certificat verde. Declarația premierului Nicolae Ciucă

Culte au cerut ca cetățenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără a se impune obligativitatea deţinerii certificatului verde. Declarația a fost făcută chiar de către premierul României, Nicolae Ciucă, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor.

Despre implicarea în campania de vaccinare a cultelor religioase, premierul a spus că, de la nivelul guvernului, a cerut sprijinul cultelor pentru a putea salva cât mai multe vieţi.

Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni.

A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Alături de şeful Executivului, la întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Mai mulți medici din județele Moldovei, decorați de președintele Klaus Iohannis

AUDIO | EXCLUSIV | Lipsa de atașament poate duce la un comportament delincvent, consum de alcool și droguri

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate