• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activitățile economice. Declarația lui Florin Cîțu
Iași Slider Iasi

VIDEO | Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru toate activitățile economice. Declarația lui Florin Cîțu

Premierul demis Florin Cîțu a declarat joi, 14 octombrie, după ședința de Guvern, că ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 în toate activitățile economice, pentru a ține economia deschisă. De asemenea, Florin Cîțu spune că și în magazine ar putea fi necesar acest certificat.

Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoane să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi, dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a afirmat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Întrebat dacă introducerea obligativităţii certificatului verde inclusiv pentru magazine nu ar însemna o restricţionare a accesului cumpărătorilor, Cîţu a spus: „Asta nu este restricţionare, este doar o triere”.

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO | Câteva mii de persoane au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Hramul Sfintei Parascheva

VIDEO | Detalii legate de persoanele vaccinate împotriva Covid-19 cu seruri nerecunoscute în România

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate