• Acasa
  • Iași
  • VIDEO | Bugetul Iașului, respins. Acuzații și declarații contradictorii după o ședință de opt ore
Iași

VIDEO | Bugetul Iașului, respins. Acuzații și declarații contradictorii după o ședință de opt ore

Joi, 22 aprilie, în jurul orei 21.00, bugetul Municipiului Iași a fost respins, după o ședință maraton de opt ore a consilierilor locali. Forma în care intrase proiectul în ședința de CL fusese agreată doar de către consilierii PNL şi PMP. USR PLUS şi PSD au propus o serie de amendamente şi regândirea unor alocări în interiorul structurii bugetare.

Astfel, pentru aprobarea proiectului au votat doar consilierii PNL și PMP, ceea ce înseamnă 13 voturi. Consilierii locali din partea USR PLUS s-au abținut de la vot, iar grupul consilierilor PSD a ieșit din sală în timpul votului.

Pentru adoptarea proiectului erau necesare 14 voturi.

PNL: „S-a blocat funcționarea orașului”

Acuzațiile nu au întârziat să apară după ședința Consiliului Local de joi, 22 aprilie. Primarul Mihai Chirica spune că USR PLUS, alături de PSD, „a blocat funcționarea orașului”. În cadrul aceleiași declarații, edilul spune că „nu se vor mai putea plăti indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, că angajații nu-și vor primi salariile înainte de sărbători, că va fi o problemă alimentarea cu apă caldă menajeră”.

USR PLUS: „Să renunțe la cumetri și imobiliari”

De cealaltă parte, reprezentanții USR PLUS spun că este foarte bine că proiectul bugetului rămâne în dezbatere, în condițiile în care bugetul nu a fost pus în dezbatere pe 23 martie, așa cum era legal, după cum spune deputatul USR PLUS Cosette Chichirău:

Consilierii locali din partea USR PLUS s-au abținut de la vot.

PSD: „Au oprit ședința în mod abuziv”

Bogdan Balanișcu, liderul de grup al PSD, a declarat joi seară, 22 aprilie, că ședința de Consiliu Local în care a fost dezbătut bugetul Iașului a fost oprită în mod abuziv.

„Ședința a fost oprită brusc, în mod abuziv, fără să ne fie respectat dreptul de a lua cuvântul. Doar consilierii PNL au avut acest drept”, a spus social-democratul Bogdan Balanișcu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate