Image default
Slider Suceava Suceava

Variantele traseului autostrăzii A7, discutate din nou la Consiliul Judeţean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, 22 ianuarie, că la Consiliul Județean Suceava s-a desfășurat cea de-a doua întâlnire privind stabilirea traseului prin județul Suceava a autostrăzii A 7, care ar urma să facă legătura între Bucureşti şi Siret.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Companiei Naţionale de Administrare a Infradtructurii Rutiere (CNAIR), ai firmelor implicate în realizarea proiectului şi ai unor instituții deconcentrate, precum şi primarii localităților de pe traseul viitoarei autostrade.

Concluzia a fost că autostrada trebuie să treacă prin trei puncte obligatorii – Dolhasca, Suceava și Siret.

 

Flutur a fost de părere că ar fi bine de luat în calcul varianta care vine de la Dolhasca aproape de municipiul Fălticeni și apoi spre municipiul Suceava prin est și traversează DN 29 prin zona Salcea.

În opinia lui Flutur aşa s-ar rezolva și centura ocolitoare a municipiului Fălticeni și s-ar scurta distanța până la viitoarea autostradă de la Fălticeni și din împrejurimile municipiului Fălticeni.

O altă condiţie obligatorie ar fi ca traseul să fie cât mai aproape de municipiul Suceava și de Aeroport.

Flutur a precizat că nu s-a fixat astăzi o variantă, dar că este foarte important este să fie implicate toate structurile şi în primul rând primarii, pentru că se va ține seama de poduri peste râuri, peste Suceava și Siret, peste afluenți, peste Șomuz, dar și de linii de înaltă și medie tensiune, rețele de gaze naturale, intersecții cu drumuri naționale, cu zone cu arii protejate, cu păduri sau rezevații care protejează diferite specii vegetale sau animale.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava s-a declarat optimismt în legătură cu proiectul, cerându-le proiectanților să se grăbească și să prezinte o variantă finală.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate