• Acasa
  • Slider Suceava
  • Varianta Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava va fi realizată pe fonduri europene
Slider Suceava Suceava

Varianta Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava va fi realizată pe fonduri europene

„Varianta Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava va fi realizată de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră pe fonduri europene”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu, în urma discuţiiloe purtate cu reprezentanţii CNAIR.

Varianta ocolitoare nr. II a Sucevei va fi realizată pe ruta E85-Ipotești-Salcea şi va face parte din Drumul Expres cu profil de autostradă A7 Ploiești-Focșani -Bacău-Pașcani-Suceava-Siret.

Varianta va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.

Actualizarea studiului de fezabilitate va face parte integrantă din Studiul de fezabilitate și proiect tehnic de execuție Drum Expres Pașcani-Suceava, care a fost licitat în luna aprilie.

„Trebuie să actualizăm Hotărârile de Consiliu Local pe cele trei localități Suceava-Ipotești-Salcea după care să facem parteneriat cu CNAIR pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”.

În două luni de zile estimăm să avem semnat parteneriatul cu CNAIR, după care CNAIR va scoate la licitație proiectarea și execuția Variantei Ocolitoare nr. II a municipiului Suceava cu termen de realizare la finalul anului 2023.”, a precizat Lungu.

El a mai purtat discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu ministrul Ion Ștefan, pe tema derulării proiectelor europene care sunt în curs de implementare.

De asemenea, Lungu a avut discuții la Compania Națională de Investiții, cu Directorul General Irina Pătrășcoiu, în legătură cu aprobarea în Comisia tehnico-economică de vinerea viitoare a noilor indicatori pentru Sala Polivalentă din Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate