Image default
Iași

Uniunea Naţională a Barourilor şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici, pe lista utilizatorilor reţelelor STS

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care lista utilizatorilor reţelelor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost completată cu doi utilizatori noi – Uniunea Naţională a Barourilor şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici.

Potrivit Agerpres, actul normativ vizează completarea anexelor nr. 1 şi 2 din Legea nr. 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În expunerea de motive a legii se arată că „este necesară facilitarea conexiunilor acestor profesii juridice pentru a le întări capacitatea de a furniza serviciile conexe ale justiţiei şi de a desăvârşi un concept funcţional pentru digitalizarea justiţiei în România”.

Totodată, se arată că se impune a fi completată lista cu Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici cu scopul de a asigura „creşterea gradului de securitate a schimbului de informaţii cu autorităţile şi cu instituţiile publice cu care colaborează în mod direct”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate