Image default
Neamt

Un nou centru de zi tip creșă la Piatra Neamț, din luna septembrie

Copiii cu vârste de până la 2 ani ce provin din familii defavorizate din Piatra-Neamț vor beneficia de servicii socio-educaționale în cadrul centrului de zi tip creșă Primii pași.

Activitatea centrului va debuta pe 13 septembrie.

Valoarea totală a proiectului este de 3 milioane 300 mii lei, cea mai mare parte fonduri europene.

În cadrul creșei, o echipă multidisciplinară formată din 18 specialiști va oferi servicii socio-educaționale pentru 76 copii.

Beneficiarii vor fi selectați pe baza unei grile pentru identificarea situațiilor de vulnerabilitate în care se află copilul.

Se va pune accent pe familiile monoparentale, cu venituri reduse și pe familiile cu mulți copii, cu părinți plecați în străinătate, cu probleme de sănătate sau care nu au loc de muncă.

Toate serviciile vor fi oferite gratuit, beneficiarii fiind exluși de la plata contribuției pentru hrană percepută conform legii în celelalte creșe.

În plus, prin proiect, familia va primi și o indemnizație.

Solicitările pentru înscrierea copiilor la centrul de zi tip creșă Primii pași se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială din strada Ștefan cel Mare.

Condiția pentru includerea copilului în grupul-țintă al proiectului este ca la momentul înregistrării să nu fie înscriși într-o altă creșă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate