Image default
Suceava

Trei chirurgi de la Spitalul Judeţean Suceava se vor pregăti în Austria

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit astăzi, la Palatul Administrativ, pe Prof. Univ. Dr. Christoph Neumayer de la Universitatea de Medicină din Viena, șeful Departamentului chirurgie vasculară al Clinicii universitare de chirurgie din cadrul AKH Viena.

Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe identificarea unor soluții concrete privind demararea unor proiecte comune AKH și Consiliul Județean Suceava privind Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Președintele Gheorghe Flutur a subliniat interesul major, prioritate de grad zero, de a face cât mai multe investiții în județul Suceava în domeniul sănătății.

Gheorghe Flutur a subliniat potențialul și strategia de dezvoltare a Spitalului în chirurgie vasculară și chirurgie intervențională. Se dorește transformarea compartimentului de profil în secție, cu cel puțin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de 3 medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH.

,,Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava și mi-am exprimat dorința ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operații pe cazuri deosebite ale pacienților din zona noastră.

În discuțiile purtate i-am transmis domnului Neumayer și despre contactele și intențiile celor de la Graz de a construit aici un spital de recuperare”, a preciuat Flutur.

După primirea de la Consiliul Județean a urmat întâlnirea cu managerul celei mai mari unităţi medicale din judeţ, Vasile Rîmbu, vizitarea Spitalului și discuții cu medici.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate