Image default
Botosani

Toate spitalele din județul Botoșani cu secții ATI s-au conformat legislației privind normele ISU

Potrivit comandantului ISU Botoșani, col. Mihai Amarandei, 3 din cele 4 unități medicale cu paturi de terapie intensivă din județul Botoșani au autorizație de securitate la incendiu.

Cea mai mare unitate unitate – Spitalul Județean de Urgență Mavromati- dar și  sectia de obstetrică și Ginecologie, au beneficiat de lucrări de reabilitare și modernizare în urmă cu 5 ani, astfel încât au și această autorizație, iar secția ATI de la  Pediatrie, secția de terapie intensivă funcționează într-un corp de clădire construit înainte de 1990,  care a fost autorizat inițial, la momentul construirii, iar de atunci nu au mai intervenit modificări care să necesite o nouă autorizare.

Potrivit legislației, clădirile puse în funcţiune înainte de 1990 trebuie să obţină aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu numai în cazul în care construcţia a fost modificată şi modernizată, astfel încât circuitele iniţiale să nu mai corespundă planului vechi.

Spitalul Municipal din Dorohoi este în procedură de autorizare, la acest moment detine doar aviz pentru lucrările de reabilitare a spitalului și implicit a secției ATI.

Reprezentanții ISU  desfășoară anual controale în spitale privind securitatea la incendiu și urmăresc organizarea apărării împotriva incendiilor de către personalul angajat, planificarea şi desfăşurarea exerciţiilor de evacuare, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor existente, dotarea mijloacelor de intervenţie şi dotarea cu instalaţii speciale de semnalizare.

Aceste aspecte vor fi verificate din nou,  conform directivelor Guvernului.

Deasemeni, pompierii au organizat și simulări de intervenție în caz de dezastre, inclusiv la Spitalul Judetean Mavromati, acțiuni care în acest an au fost imposibile din cauza pandemiei.

Directorul DSP, dr. Monica Adăscăliței, a spus că în nicio unitate medicală nu există improvizații care să pună în pericol siguranța angajaților și a pacienților.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate