Image default
Iași

Toate intervențiile polițiștilor ieșeni vor fi filmate cu un body-cam

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – la structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi transporturi din mediul urban şi rural au fost distribuite dispositive tip body-cam, pe care poliţiştii le vor folosi în permanenţă pe timpul desfăşurării serviciului.

Poliţiştii ieşeni vor folosi camerele de luat vederi pentru a filma şi înregistra audio-video interacţiunile din teren cu cetăţenii, urmând a fi folosite, ca probe, dacă situaţia o va impune.

Achiziţionarea acestor dispozitive este benefică atât pentru cetăţeni, în cazul în care sunt reclamate abuzuri din partea autorităţilor, cât şi pentru poliţişti pentru descurajarea comportamentelor neadecvate ale unor cetăţeni.

Precizăm că acest tip de dispozitive a fost distribuite poliţiştilor de la toate judeţele din ţară.

Şeful Serviciului Rutier Iaşi, subcomisar de poliţie Şoric Mihai a declarat: “Camerele tip body-cam au rolul de a descuraja comportamentele necorespunzătoare ale conducătorilor auto sau ale celorlalţi participanţi la trafic faţă de poliţişti şi totodată au rolul de a ajuta în probarea faptelor de ultraj împotriva poliţiştilor”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate