Image default
Suceava

Ţigări în valoare de aproximativ un milion de lei, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, 80.960 de pachete cu ţigări, în valoare de 947.232 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Un microbuz înmatriculat în Marea Britanie, folosit la activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 14.04.2021, în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat la aproximativ 3 km față de linia de frontieră, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Costişa, jud. Suceava.

Imediat, au acționat pentru interceptarea şi oprirea autovehiculului în cauză, iar în urma unor activități specifice, maşina a fost descoperită abandonată, în curtea unui imobil din localitatea Costişa, în interiorul acesteia observându-se mai multe colete cu ţigări.

În urma celor constatate, microbuzul şi ţigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.960 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Duty Free şi Belarus.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 947.232 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 25.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate