Image default
Suceava

Țigări ascunse în cutii de prăjituri şi în bancheta unor autoturisme, descoperite în Vama Siret

În data de 12 iunie, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român G. A., în vârstă de 34 de ani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului, cantitatea de 398 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În data de 13 iunie, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în ţară, o femeie, I. F.,cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a autoturismului şi în cutii de prăjituri, cantitatea de 253 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, ţigările, în valoare totală de 979 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei fiecare.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate