Image default
Suceava

Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, cu spectacolul „PiSiCi”, la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va prezenta spectacolul „PiSiCi”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cea mai importantă manifestare de acest gen din România, care se desfășoară în perioada 14-23 iunie.

Producţia teatrului sucevean, concepută de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș (“Fără Zahăr”), este SOLD OUT!

Timp de zece zile, orașul Sibiu se transformă într-o scenă uriașă, ce deschide o fereastră cu vedere spre umanitate în forma ei cea mai vibrantă.

Peste 3.300 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la Sibiu pentru ediția de 26 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Festivalul pune bazele unui loc de întâlnire unic în lume prin diversitatea ideilor puse în dezbatere, precum și prin energia culturii specifice fiecărei țări reprezentate.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din Romania, iar la nivel internaţional a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune şi calitatea evenimentelor.

Amploarea și dimensiunea programelor propuse la Sibiu au generat un eveniment internațional de tradiție cu o structură din ce în ce mai bine definită. Programul ediției din acest an continuă o ofertă culturală bogată, la cel mai înalt nivel, cu aproape 500 de evenimente ce oferă o alternativă bună la petrecerea timpului liber alături de prieteni și familie.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu transformă orașul și prezintă evenimente în 71 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Componenta spectacolelor în aer liber reprezintă un punct important în filosofia festivalului și creează o atmosferă dătătoare de energii prin facilitarea accesului unui număr mare de spectatori la viața culturală a orașului.

Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 70.000 de vizitatori pe zi, cu peste 4.000 de înnoptări asigurate doar de biroul logistică al festivalului. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de asemenea, cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate de 600 de voluntari locali, naționali și internaționali. Mai mult decât atât, Festivalul aduce la Sibiu peste 200 de jurnaliști și bloggeri, atât din România, cât și din străinătate, ce asigură o acoperire a evenimentului prin articole difuzate în toate mediile.

Desemnat cel mai bun eveniment al anului în cadrul Galei de Excelenţă a Formului Hotel Tourism & Leisure 2011, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu contribuie în mod substanţial la consolidarea prestigiului României la nivel internaţional și contribuie cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural prin organizarea unor evenimente ce promovează excelența.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate