Image default
Iași

Tânăr din Iași, arestat la domiciliu după ce a încercat să mituiască un polițist cu 10.000 de lei

Procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (psihoactive).

În fapt, la data de 21.01.2021, pe raza com. Scânteia, jud. Iaşi, inculpatul P.E. a fost oprit în traficde către un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliţie Scânteia, jud. Iaşi,constatându-se că a condus autoturismul personal fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi sub influenţa unorsubstanţe interzise (psihoactive).

În timp ce era condus cu autospeciala la postul de poliţie, inculpatul P.E. a promis unuia dintre agenţi, că este dispus să îi dea toate economiile sale, în sumă de 10.000 lei, pentru a nu dispune măsurile legale pentru conducere fără permis deoarece, în luna martie 2021, era programat pentru susţinereaprobei practice pentru obținerea permisului de conducere. Deși a fost refuzat, a reeditat ofertape traseul spre sediul I.M.L., unde a fost condus în vederea recoltării de mostre biologice, situație în care a precizat că are la domiciliu suma de 2.800 de lei pe care ar putea să i-o dea poliţistului imediat, iar diferenţa până la totalul sumei de 10.000 de lei, deţinută pe un card de economii, o va da şefului de post în luna februarie 2021.

Ca urmare a denunțului formulat de polițist, în aceeaşi zi, s-a organizat acțiunea de prindere în flagrant în timpul căreia inculpatul a dat, în mod direct, pentru sine, suma de 500 lei agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu efectueze cercetări penalesub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Dosarul penal a fost iniţiat de către lucrătorii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, pe baza denunţului telefonic al agenţilor de poliţie din Scânteia, iar activităţile operative organizate pentru obţinerea probatoriului în cauză, care s-au concretizat în acțiunea de prindere în flagrant a persoanei denunţate, au fost realizate sub directa coordonare a procurorului de caz.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate