Image default
Suceava

Sucevenii pot investi în emisiuni de titluri de stat

Persoanele fizice pot investi în patru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului „Tezaur”, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% şi 4,75%, anunţă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava.

Titlurile de stat sunt disponibile între 1-31 iulie la unităţile Trezoreriei statului; între 1-29 iulie pentru mediul rural şi în intervalul 1-30 iulie pentru mediul urban, în ultimele două cazuri prin Compania Naţională Poşta Română.

Pot cumpăra titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii, fiind eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite.

Doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, investitorii au posibilitatea anulării operaţiunilor deja efectuate.
Titlurile de stat lansate de la 1 iulie 2020 sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu, dobânda urmând a fi plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului „Tezaur” sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra acestora se transferă moştenitorilor, care vor prezenta documentele care atestă respectiva calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2020, iar „maturitatea” pentru fiecare emisiune va fi stabilită în funcţie de interesul manifestat.

Veniturile provenite din dobânzi nu sunt impozabile.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate