Image default
Suceava

Suceveanca Nicoleta Ancuţa Bodnar, medalie de aur la Cupa Mondială de canotaj

Canotoarea suceveană Nicoleta Ancuţa Bodnar (foto) a câștigat medalia de aur la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale, găzduită de Rotterdam (Olanda).

Ea a făcut echipă cu botoșeneanca Simona Geanina Radiş, la proba de dublu vâsle.

Pe locurile următoare s-au situat echipajele Australiei și Canadei.

În luna iunie, cele două obţinuseră argintul la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna.

Tot la Cupa Mondială din Olanda, suceveanca Viviana Iuliana Bejinariu a făcut parte din echipajul feminin de patru rame care a cucerit bronzul.

Alături de ea, în barcă au fost Ioana Vrânceanu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu.

Concursul a reunit sportivi din 42 ţări.

Responsabilii tehnici ai delegaţiei României au fost Dorin Alupei (antrenor federal) şi Antonio Colamonici (antrenor coordonator loturi masculin şi feminin).

În clasamentul general la Cupa Mondială 2019, România a acumulat 54 de puncte şi ocupă poziţia opt, înaintea Statelor Unite, Canadei şi a Danemarcei. Pe primul loc după cele trei etape de Cupă Mondiala se situează Australia, urmată de Noua Zeelandă şi China.

Acest concurs a fost ultimul eveniment înaintea Campionatelor Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), de la sfârşitul lunii august, decisive în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate