Image default
Neamt

Spitalul Mobil de la Leţcani urmează să fie predat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi

Spitalul Mobil de la Leţcani, care în prezent se află în administrarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iași, urmează să fie predat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Obiectivul dispune de 250 paturi şi este amplasat în cadrul Platformei Expoziţionale TRANSAGROPOLIS, fiind edificat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST.

După transfer, spitalul va fi trecut în regim de conservare pe locaţia existentă, fiind operaţionalizat în orice moment, la nevoie.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Leţcani este cel mai mare spital mobil din ţară, fiind achiziționat anul trecut de Consiliile Județene Iași și Neamț cu suma de suma de 13 milioane euro.

Este, de asemenea, singurul spital care dispune pentru toate cele 256 de paturi din dotare de sistem de presiune negativă, care reduce practic aproape de zero riscul contractării de infecţii bacteriene sau de altă natură.

Spitalul a devenit operaţional de la mijlocul lunii octombrie 2020 şi a funcţionat până în ianuarie 2021.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate