• Acasa
  • Botosani
  • Speranță pentru bolnavii de Covid-19: Vlad Plăcintă a donat 15 concentratoare de oxigen
Botosani Slider Botosani

Speranță pentru bolnavii de Covid-19: Vlad Plăcintă a donat 15 concentratoare de oxigen

Asociația „Salvează o inimă” a donat, marți, 15 aparate de oxigen Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani.

Președintele Vlad Plăcintă a răspuns astfel apelului lansat de Direcția de Sănătate Publică către mediul de afaceri și ONG-uri în vederea dotării unităților sanitare din Botoșani cu echipamentele vitale pentru bolnavii cu afecțiuni respiratorii cauzate de noul coronavirus.

Managerul DSP, dr. Monica Adăscăliței, cât și și medicul șef al Secției de Boli Contagioase, dr. Valentina Morcov,  și-au exprimat recunoștința față de gestul botoșăneanului, care a sprijinit sistemul medical botoșănean încă de la debutul pandemiei.

„Asociația ,,Salvează o inimă” este din nou alături de noi, acordând o șansă la viață pacienților gravi COVID-19 pozitivi internați în secția noastră! 15 concentratoare de oxigen nou-nouțe, vitale pentru acești pacienți ,au sosit astăzi și ne dau speranță că vom putea salva cât mai multe inimi cu ajutorul lor”, a scris pe Facebook medicul Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase.

În condițiile în care numărul de pacienți crește de la o zi la alta, situația poate deveni critică. Deși unitatea internează doar cazuri medii și grave, secția de contagioase este plină. Mai mult, zeci de pacienți au nevoie și de câte 2 surse de oxigen, iar aparatele pe care le are unitatea sunt insuficiente și depășite.

„Aceste concentratoare de oxigen dau o şansă în plus bolnavilor de covid să poată respira, fără a fi nevoie de a se recurge la metoda intubării, care este foarte traumatizantă,a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate