Image default
Rădăuți Suceava

Şoseaua de centură a Rădăuțiului ar putea finalizată până la sfârşitul anului

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, luni, cu proiectantul și constructorul de la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

„Proiectul șoselei de centură fost semnat în 2011 și timp de 7 ani nu s-a făcut nimic. Abia în 2018 au început lucrările. Acum sunt lucrări decontate în procent de 55%, valoarea totală actualizată a investiției fiind de 28 de milioane de euro.

Am solicitat Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor să continue finanțarea pe fonduri europene, prin POIM. Există documentația făcută în acest sens”, a precizat Flutur.

Centura municipiului Rădăuți are o lungime de 16,5 km, 4 tronsoane, iar termenul de execuție este de 3 ani.

Flutur spune că a dorit să știe care sunt problemele cu care se confruntă constructorul și proiectantul şi ce aspecte mai trebuie clarificate: „Vor dori să discute cu reprezentantul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cu cei de la Transgaz pentru relocarea unor conducte de gaz și cu cei de la ACET pentru mutarea unor conducte de apă – canal.”

Președintele Consiliului Județean mai spune că s-au reluat lucrările și că ritmul acestora va crește în perioada imediat următoare, astfel încât constructorul apreciază că ar putea finaliza lucrările până la sfârșitul anului.

„Rădăuțiul are mare nevoie de aceasta centură. Şi trebuie finalizată cât mai curând, pentru a asigura decongestionarea traficului și pentru a crește gradul de confort al cetățenilor. Astăzi, prin Rădăuți în trafic se înregistrează între 5.000 și 7.000 de autovehicule în 24 ore.

Apoi, pentru toate localitățile din zonă – Volovăț, Marginea, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Dornești – care vor avea acces la această centura, se va reduce considerabil traficul și aici”, a transmis Gheorghe Flutur.

El a adugat că, la începutul lunii iunie, constructorul va aduce utilajele și va începe turnarea straturilor de asfalt.

„Ne exprimăm speranța că se vor respecta termenele asumate”, a încheiat Flutur.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate