Image default
Iași

Sorin Cîmpeanu: Prioritatea Ministerului Educației – dotarea unui număr de 10.000 de laboratoare din învăţământul preuniversitar prin PNRR

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că are ca prioritate susţinerea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a dotării unui număr de 10.000 de laboratoare din învăţământul preuniversitar, obiectiv pe care l-a calificat ca fiind „foarte ambiţios”, notează Agerpres.

„O prioritate a Ministerului Educaţiei este susţinerea din PNRR a dotării unui număr de 10.000 de laboratoare – un obiectiv foarte ambiţios. Teama mea este că deşi putem achiziţiona aceste dotări, adecvate secolului XXI, perioadei în care suntem, pentru a fi folosite în interesul elevilor, problema este să nu rămână în cutii sau să rămână fără consumabile. În momentul în care vom reuşi să reglăm acest lucru la nivel liceal, sunt sigur că şi apetitul studenţilor pentru cercetare, pentru o implicare reală într-o cercetare, va creşte şi că obiectivul (…) de aplicare în economie, în societate a rezultatelor cercetării va fi atins”, a afirmat Cîmpeanu la Senat, la dezbaterea cu tema „Cum revitalizăm sistemul naţional de cercetare-dezvoltare”, organizată de Comisia pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie.

Ministrul Cîmpeanu a precizat că joi dimineaţă, înainte de şedinţa de guvern, a vizitat şcoli din foarte multe localităţi din judeţul Ilfov, unde a încercat să găsească un laborator funcţional de ştiinţe.

„Am încercat să găsesc o şcoală gimnazială sau liceu în care să existe un laborator funcţional de ştiinţe – de chimie sau de biologie sau de fizică. Nu am găsit. Deşi am fost într-un număr mare de şcoli din judeţul Ilfov, nu am găsit niciun laborator în care să putem spune că acum doi, trei sau cinci ani elevii, care între timp au devenit studenţi, au făcut lucrări practice de chimie, de biologie sau de fizică. Oare acest lucru nu ne dă de gândit? „, a adăugat ministrul Cîmpeanu.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate