• Acasa
  • Iași
  • Sfaturile polițiștilor pentru șoferi: circulați cu prudență!
Iași Noutăți Slider Iasi

Sfaturile polițiștilor pentru șoferi: circulați cu prudență!

Având în vedere condițiile meteorologice și căderile de precipitații sub formă de zăpadă, polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudență.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Polițiștii vă recomandă să vă planificați din timp călătoriile, să vă interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeți și să verificați starea autovehiculului.

Dacă partea carosabilă este umedă sau acoperită de zăpadă ori polei trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.
Păstrați o distanță suficientă față de vehiculul care rulează pe aceeași directie, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare.
Respectați indicațiile polițistilor rutieri aflați în trafic!

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate