Image default
Botosani

Seminarul Eminescu, la a V-a ediție

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu organizează, în perioada 14-15 octombrie 2019, a V-a ediție a Seminarului Eminescu.

Gândit, inițial, ca un cadru de discuții pe teme de creație eminesciană pentru profesori și studenți din Cernăuți, Republica Moldova și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seminarul și-a extins cu fiecare an arealul, anul acesta adunând studenți de la Universitățile din Iași, Bacău, Suceava, Baia Mare, Bălți, Tiraspol și Cernăuți.

Lucrările Seminarului vor începe în data de 14 octombrie, ora 10.00, în amfiteatrul LaurențiuUlici, cu discuții, moderate de prof. Mircea A. Diaconu, în cadrul mesei rotunde Eminescu și noi.

Între orele 14.00 și 16.00, vor avea loc lecturi și discuții din seria Poeți în dialog, moderată de Lucia Țurcanu. Invitații acestei ediții sunt poeții Gellu Dorian și Grigore Chiper. La Lacul cu nuferi, începând cu ora 16.30, studenții vor citi poezie de Eminescu.

Pe 15 octombrie, lucrările Seminarului se vor desfășura în două secțiuni: între 10.00 și 13.00 – Mihai Eminescu, Icoană și privaz, secțiune moderată de prof.  Daniela Petroșel; între 14.00 și 16.30 – George Călinescu, Eminescu la Cernăuți, secțiune moderată de prof.  Mircea A. Diaconu.

Activitatea Seminarului se va încheia cu proiecții din fonoteca Memorialului Ipotești.

Mai multe detalii găsiți AICI!

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate