Image default
Iași

Seminar gratuit pentru pacienții oncologici, astăzi, la Iași. Metode inovatoare de diagnosticare și tratare a cancerului în 2019

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center al Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, organizează la Iași, pe data de 8 noiembrie, un seminar gratuit dedicat pacienților oncologici, cu tema „Metode inovatoare de diagnosticare și tratare a cancerului în 2019”.

Medici reputați din Viena, alături de specialiști din țară, vor prezenta participanților noutățile de ultimă oră în tratamentul afecțiunilor oncologice și vor răspunde întrebărilor acestora. Evenimentul se va desfășura la Palas Mall Iași, Sala Vivaldi, între orele 09:30 – 13:30.

Participanții pot afla de la reprezentanți ai spitalului WPK detalii atât despre tratamentele și investigațiile de ultimă generație disponibile la Viena, cât și despre asistența oferită de către departamentul de pacienți internaționali pentru accesarea facilă a acestor servicii medicale.

Ne bucurăm să revenim la Iași pentru al doilea an consecutiv. Prin seminariile pe care le organizăm periodic în România, scopul nostru este să oferim bolnavilor de cancer cele mai recente noutăți privind posibilitățile de tratament pentru afecțiunile lor și să încercăm să îi îndrumăm atunci când nu găsesc o soluție medicală în țara lor. Medicina austriacă se distinge printr-o școală medicală de renume și prin servicii la standarde de top. În cadrul Wiener Privatklinik implementăm un management de îngrijire ce îmbină competența profesională, tehnologia de ultimă generație și empatia față de pacient”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Seminarul va fi prezidat de Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie medicală, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului, Medic Coordonator al WPK Central European Cancer Center, Președinte al Diviziei Clinice de Oncologie, Departamentul de Medicină, Universitatea de Medicină din Viena și Președinte în cadrul Grupul Oncologic de Cooperare pentru Europa Centrală și de Est.

Speakeri în cadrul evenimentului vor fi:

  • Prof. Univ. Dr. Wolfgang Sieghart – medic specialist în gastroenterologie și medicină internă;
  • Prof. Univ. Dr. Johannes Sailer – medic specialist în radiologie intervențională și microterapie;
  • Prof. Univ. Dr. Harald Rosen – medic specialist în chirurgie generală;
  • Prof. Univ. Dr. Gabriel Kacso – medic primar specialist în radioterapie și oncologie medicală.

Situația în România

Cele mai recente statistici Globocan arată că în România, în anul 2018, s-au înregistrat aproximativ 84.000 de cazuri noi de cancer, în timp ce peste 50.000 de pacienți români îşi pierd viaţa anual din cauza afecțiunilor oncologice.

Cea mai mare incidență în țara noastră o au: cancerul de plămâni (13,6%), urmat de cancerul colorectal (13,3%) şi de cancerul de sân (11,5%). Următoarele cancere, ca frecvență, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) şi cancerul de uter (3%).

Wiener Privatklinik

În primul semestru al anului 2019, Wiener Privatklinik a oferit servicii medicale unui număr de 550 de pacienți români, în creștere cu 48% față de aceeași perioadă a anului trecut, românii reprezentând 28% din totalul pacienţilor străini ai centrului medical. Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt pacienți oncologici, care se adresează spitalului WPK datorită tehnicilor avansate de diagnostic, tratamentelor de ultimă generație, precum imunoterapia și terapia personalizată țintită și pentru expertiza medicilor austrieci.

Centrul Academic WPK Central European Cancer Center este primul centru privat de diagnostic și tratament oncologic din Europa Centrală și de Est care oferă un nivel de complexitate medicală la nivelul clinicilor universitare de top. Aici este practicată medicina modernă bazată pe dovezi, de către o echipă interdisciplinară de experți de înaltă clasă în discipline de la diagnoză, incluzând specialiști în CT, RMN și PET-CT, patologie moleculară și radiologie intervențională, la specialiști în oncologie medicală și chirurgie oncologică.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate