• Acasa
  • Iași
  • Se prelungește termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate
Iași Slider Iasi

Se prelungește termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate

Termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidenţiale, va fi extins până la 15 septembrie. Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, 15 septembrie, că va adopta o ordonanță de urgență în acest sens.

Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenului limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an„, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Se pare că ordonanţa de urgenţă care va fi adoptată pe acest subiect include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare, scrie AGERPRES.

Până marţi seară s-au primit aproximativ 28.400 de cereri pentru votul la secţia de votare şi circa 29.800 de solicitări pentru vot prin corespondenţă.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate