Image default
Iași

S-a semnat contractul pentru extinerea rețelei electrice în zona Galata

Pe 16 aprilie primarul Mihai Chirica a semnat contractul de cofinanțare între Municipiul Iași și SC DelGaz Grid SA necesar în vederea extinderii rețelelor electrice în zona Galata. Prin acest proiect vor fi realizați 6,32 kilometri de linii electrice subterane de 20 kV și 14,4 kilometri de linii electrice subterane de 0,4 kV, la care se adaugă opt puncte de transformare. Valoarea totală a proiectului era estimată la suma de 9.805.303,69 lei, cu TVA.
Primarul Mihai Chirica a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că achiziția publică a serviciilor de proiectare și a lucrărilor a fost organizată de SC DelGaz Grid și a fost încheiată săptămâna trecută. Contractul a fost atribuit SC General Tehnic SRL Iași, pentru o sumă de 8.055.370,16 lei, cu TVA. Firma menționată va avea la dispoziție două luni pentru proiectare și trei ani pentru realizarea lucrărilor.
Documentația aferentă proiectului a fost avizată favorabil în Comisia tehnico-economică de avizare și recepționare a documentațiilor aferente proiectelor de investiții derulate de Municipiul Iași la începutul lunii aprilie, în timp ce studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobate de Consiliul Local în ședința din 21 februarie.
Investiția va fi concretizată prin asocierea Primăriei Municipiului Iași cu SC Delgaz Grid SA, cele două părți urmând să suporte, fiecare, jumătate din cuantumul cheltuielilor, respectiv câte 4.027.685,68 lei.
De la adoptarea hotărârii de Consiliu Local menționate a fost obținut acordul din partea proprietarilor de terenuri pe care urmează să treacă rețeaua de alimentare cu energie electrică și au fost realizate încheierea contractelor de asociere și de cofinanțare cu SC Delgaz Grid SA și întocmirea documentației pentru scoaterea la licitație a proiectării și execuției lucrărilor.
Acest demers are la bază numeroasele solicitări venite din partea cetățenilor consultați în cadrul dezbaterii publice inițiate de municipalitate pe marginea Bugetul Municipiului Iași pe anul 2020.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate