• Acasa
  • Iași
  • S-a înființat partidul „Împreună pentru Moldova”. Fondatorii spun că este un partid de centru-dreapta
Iași Slider Iasi

S-a înființat partidul „Împreună pentru Moldova”. Fondatorii spun că este un partid de centru-dreapta

Membrii fondatori ai Asociației „Împreună pentru A8” au pus bazele unui partid politic. Noua formațiune se numește „Împreună pentru Moldova”  (IPM) și a fost lansată în mod oficial luni, 7 octombrie, prin hotărârea emisă de către Tribunalul București. Fondatorii au descris ziua înființării partidului ca fiind momentul în care Moldova a dat startul celei mai grele „bătălii” reale pentru proiectele de dezvoltare regională: lupta politică.

Potrivit dosarului depus în instanță, membrii fondatori ai partidului sunt Cătălin Urtoi, Ionel Apostol și Marian Vicențiu Dumitru.

Decizia celor trei membri ai noului partid de a face acest pas important a venit din dorința lor de a pune bazele unei platforme politice în care reprezentanții celor opt județe ale Moldovei să poată lucra împreună pentru dezvoltarea regiunii. Direcția principală sunt proiectele de infrastructură rutieră, feroviară și navală. „Moldova a rămas singura zonă a țării fără nici măcar un kilometru de autostradă, fiind și a cincea cea mai subdezvoltată regiune din Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă remis Viva FM.

Orientarea doctrinară a Partidului „Împreuna pentru Moldova” este de centru-dreapta. Primele filiale al partidului vor fi deschide la Iași și Galați, iar în perioada următoare același lucru se va întâmpla și în cazul altor județe din Moldova și chiar și în București. IPM intenționează să deschidă filiale în întreaga țară.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate