Image default
Iași

Robot de dezinfecție ultramodern la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași

Robot de dezinfecție ultramodern la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași. Unitatea medicală beneficiază de acest dispozitiv gratuit, în urma unei donații din partea Comisiei Europene, subliniază reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Robotul cu lămpi UV, în valoare de aproximativ 50 de mii de euro, previne răspândirea bolilor infecțioase, virale, bacteriilor și a altor tipuri de microorganisme organice dăunătoare. Robotul se deplasează în mod autonom, sterilizează și dezinfectează orice spațiu.

Robotul ne este de foarte mare ajutor, mai ales în contextul actual al pandemiei când trebuie să protejăm și mai mult pacienții, personalul medical dar și întreg spațiul din spital de tot ce înseamnă boli infecțioase și bacterii. Este o donație care a venit la momentul potrivit, beneficiem de un dispozitiv care este extrem de util în orice unitate medicală, dar mai ales în cele unde ajung pacienți diagnosticați cu noul cororavirus, unitatea noastră fiind printre cele care spitalizează astfel de cazuri”, a declarat Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate