• Acasa
  • Botosani
  • Restricții în municipiul Botoșani! rata infectarilor a depășit 1,5 la mia de locuitori
Botosani Slider Botosani

Restricții în municipiul Botoșani! rata infectarilor a depășit 1,5 la mia de locuitori

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în continuă creștere în județul Botoșani. Astăzi Direcția de Sănătate Publică Botoșani a anunțat 44 de noi îmbolnăviri.

De la debutul pandemiei până în prezent au fost înregistrate 2.167 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, 1.280 dintre pacienți fiind vindecați.

De asemenea, în județul Botoșani au fost înregistrate 121 de decese provocate de Covid. În municipiul Botoșani rata de  îmbolnăviri a ajuns la 1,56 la mia de locuitori,  iar în municipiului Dorohoi este de 3,58 la mia de locuitori.

Rata la nivelul județului este de 0,94 la mia de locuitori.

Sâmbătă la amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o serie de măsuri restrictive care se vor aplica imediat in municipiul Botoșani, după ce acestea au fost instituite săptămâna trecută și în Dorohoi.

Astfel, accesul publicului în sălile de cinema sau spectacole va fi redus de la 50% din capacitatea sălii la 30%. Concertele în aer liber vor fi interzise pe perioada cât incidenţa va depăşi 1,5 la mia de locuitori.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor reduce capacitatea interioară pentru clienţi de la 50% la 30%

Localurile cu jocuri de noroc vor reduce activitatea de la 50% la 30%.

Piscinele interioare, locurile de joacă şi sălile de jocuri vor fi închise.

Se interzice organizarea nunţilor, botezurilor, meselor festive şi cumătriilor, în spaţii închise sau deschise.

Se interzic grupurile mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii pe pietonale sau în zonele de promenadă.

Se permit, în schimb, mitinguri sau demonstraţii cu maxim 100 de persoane, distanţate una de alta şi cu mască şi dezinfectant.

De asemenea, în campania electorală este obligatorie purtarea măştii, triajul epidemiologic şi distanţarea socială

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate