Image default
Suceava

Reîncep cursurile de limbă franceză la Biroul Francez din Suceava

În această săptămână, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare din Suceava” reîncep cursurile de limbă franceză „Français au collège” (miercuri, ora 16 :30-18:00, la BF), „Le français, c’est facile!” (vineri, ora 16:30-18:00, la BF), „Français général/DALF” (miercuri, ora 19:00-20:40, la BF) și pregătire DELF (luni, ora 17:00-19:00, la BF).

Se primesc înscrieri pentru completarea grupelor până pe data de 17 octombrie 2020, relații suplimentare la tel. 0723678083, orele 16:00-18:00.

Echipa pedagogică care va asigura pregătirea de specialitate este formată din lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, lector univ.dr. Daniela Vereș, prof. dr. Alexandra Sîrghi, prof. dr. Briana Belciug.

Regulile crizei sanitare se vor respecta întocmai (mască, dezinfectare, distanțare, aerisire), iar dacă va fi cazul, orele se vor ține și on-line.

Activitățile tematice planificate în fiecare miercuri se vor desfășura on-line și vor putea fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: http://brand.usv.ro/temp/alianta-franceza/actualitati .

Activitatea de miercuri, 14 octombrie 2020, cu genericul „Les poètes francophones réinventés”, reunește un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, Dumbrăveni, și de la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, Liteni, care și-au propus să reinterpreteze poezii semnate de autori francofoni și să le aducă mai aproape de universul tinerilor de astăzi. Poeziile lui Jacques Prévert, Matei Vișniec, Guillaume Apollinaire și Gherasim Luca se vor regăsi printre alegerile elevilor. Se vor realiza prezentări de autori, desene inspirate din poeziile alese, recital de poezie și traduceri. Elevii vor fi coordonați de prof. Alexandra Sîrghi, prof. Alina Manolache și prof. Briana Belciug.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate