Image default
Suceava

Rata şomajului sucevean, sub nivelul mediu naţional

La sfârşitul lunii octombrie a anului 2017, în judeţul Suceava rata şomajului a atins nivelul de 5%, valoare egală cu cea de la finele lunii precedente, dar în scădere cu 1,2 puncte procentuale, în comparaţie cu rata şomajului de la sfârşitul lui octombrie 2016.

După primele 10 luni ale anului 2017, rata şomajului în rândul persoanelor de sex feminin era de 4,7%, nivel egal cu cel din luna anterioară, însă unul în descreştere cu 1,1 puncte procentuale, în raport lcu cele dintâi 10 luni ale anului anterior.

Conform datelor oferite publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, bărbaţii din judeţul Suceava sunt mai afectaţi de acest fenomen economic.

Astfel, la sfârşitul lunii octombrie 2017, rata şomajului înregistrată în rândul persoanelor de sex masculin era de 5,2%, valoare egală cu cea din luna anterioară, dar una cu 1,3 puncte procentuale în minus, în comparaţie cu octombrie 2016.

Buletinul statistic relevă că. după 10 luni ale anului, rata şomajului din judeţul Suceava a coborât cu 1 punct procentual sub nivelul mediu naţional, adică cel de 4%.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, judeţul Suceava, cu o rată a şomajului de 5%, este depăşit, cu niveluri mai mari, de judeţele Neamţ (5,2%), Bacău (6,2%) şi Vaslui (10,5)%.

În Regiune, cele mai mici rate ale şomajului le au judeţele Botoşani (3,7%) şi judeţul Iaşi (4,3%).

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate