Image default
Iași

PSD critică Guvernul PNL pentru ratingul de țară: „Cele mai negre previziuni s-au adeverit”

Menținerea perspectivei României de către Agenția de rating Standard & Poor’s e văzută într-o notă negativă de principalul partid de opoziție. PSD critică Executivul și susține că singurul motiv pentru care țara noastră nu a fost retrogradată este eficiența social-democraților din perioada în care a fost la Guvernare. Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a transmis sâmbătă dimineață un mesaj în acest sens.

Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a bagat-o PNL – pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire! Unde este măreața creștere economică în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?!”, afirmă Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

„Niciunde!”, răspunde tot el.

„Singura performanță a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriașe: 1000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent și sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!”, a completat președintele interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai prezentat o grafică în care arată că România este singura țară din regiune cu rating negativ.

România a scăpat de categoria „junk”, după ce agenția de rating Standard & Poor’s a decis vineri seară să nu retrogradeze țara noastră și a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB- pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum si perspectiva negativă.

Nu am scăpat însă. Experții de care depind investițiile stăine în România spun că ne vor reevalua în scurt timp și ne-ar putea retrograda dacă guvernul ia decizii economice hazardate.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate