Botosani Slider Botosani

Protest pentru păstrarea locurilor de muncă

Angajaţii Urban Serv amenință cu un protest în această lună, exact în ziua în care va avea loc  şedinţa ordinară a Consiliului Municipal.

Oamenii se tem că își vor pierde locurile de muncă dacă edilii vor atribui contractul de salubrizare în urma unei licitaţii, la care vor participa și firme private, iar Urban Serv nu ar avea nicio șansă cu echipamentele uzate, în fața privaților care su investit în utilaje moderne.

Măsura ar lăsa fără obiectul muncii aproximativ 120 de salariaţi ai unității.

Contractul de salubrizare a fost câştigat la licitaţie în anul 2007 și este valabil până la 31 iulie,  cu posibilitate de prelungire 90 de zile.

Ulterior Consiliul Local poate atribui direct activitatea  aceluiași operator sau să organizeze licitație.

Liderul de sindicat Cristian Sadovei spune că în ultimii 11 ani Primăria Botoşani a primit de la Urban Serv redevențe și sume din profit de peste 10 milioane de lei, și abia anul trecit a alocat societății de salubrizare un milion de lei pentru achiziţionarea a două utilaje pentru transport deşeuri.

La mitingul care va avea loc în paralel cu şedinţa de Consiliu Local şi-au anunţat prezenţa şi sindicalişti din alte societăţi ale Consiliului Municipal şi Consiliului Judeţean, dar şi bugetari din organizaţii membre ale Confederaţiei „Cartel Alfa”. Angajaţilor societăţii Urban Serv li s-a recomandat să vină la protest cu familiile, pentru a sublinia impactul social pe care-l va avea pierderea contractului de salubrizare de către Urban Serv.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate