Image default
Iași

Probleme în distribuirea burselor elevilor la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași

La începutul lunii septembrie Primăria Municipiului Iași a distribuit către unitățile de învățământ preuniversitar tichetele valorice corespunzătoare burselor pentru 14.058 de elevi ieșeni, astfel încât reprezentanții unităților școlare să le poată înmâna beneficiarilor până la începerea noului an școlar, pe 14 septembrie.

Cu toate acestea, primarul Mihai Chirica a fost sesizat de către mai mulți părinți că la Colegiul Național „Costache Negruzzi” bursele nu au ajuns la elevi nici până acum, la mai mult de o săptămână de la începerea școlii. Situația este cu atât mai neplăcută și îngrijorătoare cu cât tichetele valorice, aferente celor 1.122 de burse de performanță, de merit și de studiu, precum și 9 burse de ajutor social, în valoare totală de 689.700 lei, au fost predate reprezentantului Colegiului pe 3 septembrie!

„Nemulțumirea și nervozitatea elevilor și părinților de la Colegiul «Costache Negruzzi» sunt perfect legitime, în condițiile în care nici până acum nu și-au primit bursele, spre deosebire de elevii de la celelalte unități școlare din municipiu. La rândul meu, vreau să trag un semnal de alarmă și să fac apel public la conducerea Colegiului să predea tichetele elevilor cât mai repede! Municipalitatea a făcut un efort financiar considerabil pentru a acorda aceste burse, elevii, la rândul lor, au muncit pentru a avea rezultate remarcabile și meritau să beneficieze la timp de acest sprijin, destinat în special achiziționării de îmbrăcăminte, rechizite și materiale didactice. Sper că este vorba doar de unele disfuncții și scăpări organizatorice generate, poate, de emoțiile unui început de an școlar în condiții atipice și stresante, iar nu de o mostră gratuită de rea voință a directorului Colegiului, care este implicat în această perioadă, poate prea mult și în detrimentul școlii, în această campanie electorală…”, a declarat primarul Mihai Chirica.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate