• Acasa
  • Botosani
  • Primarul Cătălin Flutur și alți funcționari din Primărie au fost achitați definitiv în dosarul DNA
Botosani Slider Botosani

Primarul Cătălin Flutur și alți funcționari din Primărie au fost achitați definitiv în dosarul DNA

​Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, secretarul Ioan Apostu şi celalţi patru angajaţi ai Primăriei Botoşani​ ​au fost achitaţi definitiv​ în dosarul privind redevenţa pentru Uvertura Mall.

Curtea de Apel Suceava, a respins ca nefondat apelul formulat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar sentința este definitivă.

Iniţial, Tribunalul Botoşani a dispus în aprilie 2019 achitarea celor cinci pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Procesul a început în primăvara lui 2017​ , primarul și mai mulți funcționari ​​fiind acuzați de abuz în serviciu şi respectiv complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.​ Și asta pentru că,​ în perioada 2006-2011​,​ aceştia ar fi diminuat ilegal redevenţa pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall, procurorii vorbind şi de un presupus prejudiciu de 2 milioane de lei.

​Exp​e​rtiza efectuată​ ​a demonstrat că nu a existat niciun prejudiciu​, iar funcționarii  ​au arătat că nu a fost vorba de nicio ilegalitate, ci de o practică perfect legală utilizată de administraţia locală pentru încurajarea investiţiilor.

​În urma deciziei magistraţilor suceveni,​ ​secretarul Ioan Apostu şi ceilalţi funcţionari din cadrul primăriei​- Adriana Zăiceanu, director executiv al Primăriei Botoşani, Constantin Cezar Puiu, şef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, jurist- găsiţi nevinovaţi​, ​vor reveni pe funcţiile deţinute anterior.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate