Image default
Suceava

Primăria Suceava și USV nu renunță la proiectul campusului universitar de la Moara

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut intâlniri în această săptămână cu reprezentanți ai Universitatii „Ștefan cel Mare” din Suveava (USV), reprezentată de rectorul Valentin Popa si reprezentanți ai 12 unitati de învățământ preuniversitar, liceal și gimnazial pentru pregătirea de proiecte pe fonduri europene finananțate prin PNRR-Planul Național de Redresare si Reziliență si prin Programul Operațional Regional.

La nivelul universităţii, municipalitatea vrea să fie partener în realizarea proiectului „Campus Universitar Moara”, în cadrul planului de reziliență „Pilonul III-România Educată-Învățământ dual, tehnic şi profesional, pe Zona Urbană Funcțională Suceava, din carte face parte şi comuna Moara.

De asemenea, Primăria Suceava se asociează cu USV şi Consiliul Județean Suceava pentru proiectul „Tehno Parc Bucovina-Parc industrial zona Termica”, care poate fi promovat pe Programul Operaţional Regional – Axa nr. 1 – O regiune mai competitivă, mai inovativă, pe Clusterul înființat împreună cu universitatea şi consiliul judeţean.

La nivelul unităților de învățământ preuniversitar, Primăria vrea să depună proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor (model clădirea primăriri) pe Axa prioritară nr.5 – O regiune educată, în cadrul POR, inclusiv monitorizare energetică şi totodată un proiect pe componenta de digitalizare pe PNRR, respectiv achiziționare de: table electronice, cataloage electronice, carnete de elev electronice etc.

„Toate aceste proiecte vor fi prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană actualizată (SIDU) a municipiului Suceava la nivelul Zonei Urbane Funcţionale la care lucrăm în parteneriat cu Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
Ne propunem ca până la 30.06 2021 să avem finalizată această strategie,să putem depune proiecte.”, a precizat Lungu.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate