• Acasa
  • Slider Suceava
  • Primăria Suceava a inaugurat sediul nou şi primele 25 de autobuze ale Diviziei electrice a TPL
Slider Suceava Suceava

Primăria Suceava a inaugurat sediul nou şi primele 25 de autobuze ale Diviziei electrice a TPL

Vineri, a avut loc inaugurarea sediului Diviziei electrice a societăţii de Transport Public Local Suceava, cât şi a celor 25 de autobuze electrice achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile.

Pentru furnizarea celor 25 de autobuze electrice de capacitate mare, cu o lungime de 12 metri, au fost depuse trei oferte, învingătoarea competiţiei fiind declarată firma BMC Truck&Bus România, pentru suma de 47,77 de milioane de lei fără TVA.

Contractul de execuţie a Autobazei pentru autobuzele electrice este de 15,26 de milioane de lei, câştigătoare a licitaţiei fiind asocierea dintre firmele sucevene Loial Impex şi Con Bucovina.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe primarul Ion Lungu şi a declarat că va fi nevoie ca municipalitatea suceveană să se gândească la extinderea transportului public de călători în zona metropolitană.

Flutur a spus că urmează să fie implementate sensurile unice cu benzi pentru autobuze și că e nevoie de locuri de parcare pentru ca aceia care vin în oraș să folosească autobuzele electrice.

Flutur a mai spus că este nevoie și de un parteneriat cu Zona metropolitană pentru transport în perioada care urmează.

„Completăm parcul societăţii de transport public local. Acest lucru ne vine ca o mănuşă, având în vedere că a început anul şcolar. Vrem să asigurăm, şi prin această suplimentare de mijloace de transport, respectarea distanţării sociale şi deplasarea, în condiţii de siguranţă, a copiilor la şcoală. Urmează procedura înmatriculării, în primele zile făcându-se teste de capacitate şi comportament în circulaţie, aşa cum prevede caietul de sarcini şi regulamentul respectiv. Astfel, în primele zile, în faza de testare, sucevenii vor avea posibilitatea să circule gratuit cu noile autobuze” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene al Primăriei Suceava, însumând 116,189 de milioane de lei, echivalentul a circa 25 milioane de euro.

Pe lângă cele amintite, acesta mai include componenta de dispecerat pentru monitorizarea flotelor și sistemul de e-tiketing, reabilitarea străzii „Vasile Pîrvan” şi modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate