Image default
Iași Slider Iasi

Primăria Iași a realizat un mini-ghid turistic intitulat „Vacanță la Iași”. Va fi actualizată și harta digitală a Municipiului

Pentru al doilea an, Primăria Municipiului Iași a realizat un mini-ghid turistic intitulat „Vacanță la Iași”. Materialul își propune să fie un ajutor pentru turiștii care vin la Iași în perioada verii, dar și pentru ieșenii aflați acasă.

Publicația este electronică, în format pdf, este gratuită și este postată pe site-ul Primăriei, de unde poate fi descărcată de oricine este interesat.

Totodată, municipalitatea recomandă operatorilor din domeniul turismului să le aducă la cunoștința turiștilor și posibilitatea de a folosi aplicația turistică dedicată „Iași Official App”, care are o versiune în limba engleză și conține și alte informații utile (oportunități de cazare, restaurante, evenimente, shopping etc.). Aplicația este disponibilă în mod gratuit în Google Play (pentru sistemele Android), dar și în App Store (pentru IOS).

Harta digitală a Municipiului Iași

De asemenea, Primăria Iași va actualiza și îmbunătăți harta digitală a Municipiului Iași. Proiectul, intitulat „Iasi Map2Web”, va fi realizat de SC Schubert & Franzke SRL, contractul încheiat de municipalitate având o valoare de 48.600 lei, inclusiv TVA. Termenul de finalizare a contractului este de 30 de zile.

Față de versiunea actuală, noua hartă va marca și instituțiile publice, unitățile de învățământ, unitățile medico-sanitare, rețeaua de transport public, pistele de biciclete și stațiile de închiriere ale acestora, parcările și amplasamentele aparatelor de taxare, investițiile în infrastructura de transport (drumuri și poduri), suprafețele pentru investiții, calendarul principalelor evenimente, infrastructura de parcuri, avertizările privind lucrările și deconectările de la rețelele de utilități, top 20 locuri de vizitat etc. Totodată, va fi disponibilă și localizarea prin sistemul GPS în varianta de mobil. Pentru fiecare punct de interes din hartă va putea fi generat un link și distribuit pe canalele social media.

Aplicația de hartă interactivă este utilizabilă pe toate browserele de actualitate, fiind disponibilă și în limba engleză. Harta poate fi accesată aici.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate