Image default
Suceava

Prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava

Astăzi a avut loc prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava, din care fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a menţionat ca lucru pozitiv faptul că primarul din Șcheia a fost însoțit de doi consilieri locali și l-au asigurat că vor să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava.

„Am prezentat sintetic ceea ce vrem să facem prin acest sistem de organizare teritorială și am convenit în principiu să ne concentrăm pe proiectul de Transport Metropolitan.

La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale (care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană) în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus.

Ne dorim ca până pe 30 iunie 2021 să finalizăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava.”, a precizat Lungu.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate