• Acasa
  • Botosani
  • Prima ediție a Campaniei „Vino Sã Donezi Sânge- Salveazã o Viațã”
Botosani Slider Botosani

Prima ediție a Campaniei „Vino Sã Donezi Sânge- Salveazã o Viațã”

În perioada 25-27 Noiembrie 2019, la  Botoșani se va desfășura prima ediție a Campaniei „Vino Sã Donezi Sânge – Salveazã o Viatã” .

Botoșănenii sunt așteptați, începând cu ora 8, la Centrul de Transfuzie Sanguinã, pentru a dărui picături de viață pentru semenii care au nevoie.

Începută în Aprilie 2013 la initiativa si cu binecuvântarea Preafericitului Pãrinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea Pãrintelui Arhimandrit Ciprian Grãdinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Campania a ajuns la ediția cu numărul 20 la nivel național.

Derulată cu sprijinul DSP și Centrului de Transfuzii în contextul crizei de sânge si de donatori la nivel national, campania s-a bucurat, de fiecare dată, de rãspuns prompt. Donatorii știu că pot,cu o singurã donare, să salveze si pânã la 3 vieti, dar și că,prin actul lor de donare, vor contribui la facilitarea accesului bolnavilor la sânge si la produsele sanguine extrem de importante în lupta cu boala.

La nivel national unul din 10 pacienti internati în sectiile de chirurgie, hematologie, oncologie, obstetricã-ginecologie si traumatologie are nevoie de cel putin o transfuzie de sânge.

De la începutul Campaniei “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã” si pânã în  prezent s-a reusit colectarea a 17.000 de litri de sânge de la peste 30.000 de donatori, dar și dotarea cu aparaturã medicalã a Centrelor de Transfuzii din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Cluj si a Centrului de Transfuzie Sanguinã a M.A.P.N. cu echipamente în valoare de 130.000 euro.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate