• Acasa
  • Slider Suceava
  • Premierul Orban, prezent la Suceava la depunerea jurământului de către Gheorghe Flutur și de către consilierii județeni
Slider Suceava Suceava

Premierul Orban, prezent la Suceava la depunerea jurământului de către Gheorghe Flutur și de către consilierii județeni

Prezent astăzi la depunerea jurământului de către președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, și de către consilierii județeni, premierul LUDOVIC ORBAN a declarat că prezența lui reprezintă o garanție a unui parteneriat între Guvern și autoritățile locale pentru susținerea proiectelor importante de dezvoltare.

El a transmis un angajament ferm de deschidere la dialog, cooperare, alocare de resurse pentru susținerea acestor programe.

 

La ședință au mai fost prezenți primarul Sucevei, Ion Lungu, parlamentarii PNL Ioan Balan, Dumitru Mihalescul și Angelica Fădor, precum și o delegație din partea Arhiepiscopiei și Rădăuților, din care a făcut parte și starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic.

După ce a mulțumit sucevenilor pentru votul masiv pentru el și echipa liberală, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat principalele proiecte pe care le are în vedere în acest mandat, începând cu autostrăzile care să lege Suceava de București și de vestul țării.

„S-a deblocat coridorul București-Suceava-Siret și s-au început studiile tehnice și și-a exprimat speranța ca în acest mandat lucrurile să se materializeze în teren. La Autostrada Nordului, prin ordonanță, Guvernul a dat posibilitatea autorităților locale să se ocupe de șoselele ocolitoare. E nevoie de realizarea investițiilor într-un spital de boli infecțioase și un spital de copii în municipiu și au fost depuse documentațiile la Guvern. În ceea ce privește Aeroportul Suceava, se finalizează un terminal nou și se pregătește construirea unui al treilea terminal, cel mai probabil cargo. În ceea ce privește investițiile pe turism, s-au asociat stațiunile din județ și așteaptă programele europene de finanțare pentru modernizarea acestor stațiunii. Sunt pregătite parteneriate cu USV, cu primăriile, cu regiunea Cernăuți, cu cei din regiunea Schwaben și Mayenne, şi se pregătește parteneriatul cu regiunea austriacă Styria. În ceea ce privește parcurile industriale, urmează să fie deschis cel de lângă aeroport, iar CJ Suceava are un parteneriat și pentru Parcul Industrial de la Siret și pregătește un parteneriat cu Primăria Suceava pentru încă un parc industrial. Se va moderniza și sistemul de apă-canal, printr-un proiect cu finanțare europeană de un sfert de miliard de euro.”

Liderul consilierilor județeni PSD Suceava, Gheorghe Iacob, i-a cerut liderului PNL, Ludovic Orban, să respecte cetățenii, indiferent de culoarea lor politică: „Vă rog să încercați să vă corectați vocabularul când vă adresați cetățenilor țării indiferent de culoarea politică. Dreptul la opinie poate fi exprimat și civilizat”. Folosiţi termeni precum „criminali, bolnavi mintali și altele”, care nu vă fac fac cinste. Dacă vreți să fiți respectați și dumneavoastră trebuie să respectați cetățenii indiferent de culoarea lor politică, trebuie să respectați instituțiile țării, trebuie să respectați Constituția”.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate