Image default
Suceava

Poliţiştii suceveni au aplicat amenzi de peste 400.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști locali, cadre MApN și jandarmi au efectuat, în data de 5 aprilie 2020, verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență.

La aceste acțiuni au participat 336 de polițiști, 111 polițiști locali, 39 de militari MApN și 259 de jandarmi.

Verificările au vizat 3.348 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 49 de unități economice. Au fost aplícate 237 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare totală de 404.100 de lei.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiuni săvârșite în context, art. 304 Cod Penal – divulgare de informații nedestinate publicității, și anume, o postare pe o rețea de socializare a unor date privind rezultatele medicale ale unor persoane de către un bărbat din mun. Câmpulung Moldovenesc.

„Precizăm faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.”, transmite Instituţia Prefectului – judeţul Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate