• Acasa
  • Botosani
  • Petiție online pentru păstrarea Dr. Radu Malancea în funcția de Manager al Spitalului Județean Botoșani
Botosani Slider Botosani

Petiție online pentru păstrarea Dr. Radu Malancea în funcția de Manager al Spitalului Județean Botoșani

Cadrele medicale din Botoșani au inițiat o petiție online prin care îl susțin pe dr. Radu Malancea în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Petiția vine după mai multe reacții pe care medicii le-au avut față de revenirea dr. Livia Mihalache la cârma unității medicale. Ieri, trei medici au expus problemele spitalului și poziția angajaților în fața președintelui CJ, Costică Macaleți. Șeful CJ a comunicat că, după ieșirea din starea de alertă, dr. Mihalache va reveni în funcția de manager al Spitalului Județean din Botoșani.

Reamintim că medicul Livia Mihalache a fost înlocuită  de la conducerea Spitalului Județean Mavromati din cauza unor deficiențe de management constatate în urma unor controale care au vizat gestionarea pandemiei. Schimbarea a fost făcută de două ori, prin ordine emise de ministrul sănătății, în timpul și după expirarea stării de urgență.

Iată care este motivația inițiatorilor petiției online:

„DORIM PĂSTRAREA Dr. Radu Malancea în funcția de Manager al Spitalului Județean Botoșani. Am avut ocazia să vedem ce poate să facă acest om într-o situație de criză fără precedent, cum a reușit să aducă lucrurile pe un făgaș normal și să redea speranța personalului medical al spitalului că vom reuși sa ieșim cu bine din această încercare dată de Pandemia de Coronavirus.

Până la venirea Dr. Radu Malancea la conducere, spitalul nu deținea echipamente suficiente de protecție, măștile disponibile erau date pe “semnătură”, iar personalul medical nu avea proceduri coerente de lucru pentru criza ce fusese anunțată.

Motivele pentru care îi acordăm toată încrederea noastră sunt:

1.   A reușit să creeze într-un timp scurt circuite de preluare și tratare a cazurilor de Covid;

2.   A dotat personalul medical cu echipamente de protecție;

3.   A gestionat cu succes criza personalului medical;

4.  Și-a asumat un risc personal și reputațional, prin acceptarea funcției de Manager;

5.   Este unul dintre cei mai competenți manageri pe care i-a avut Spitalul Judetean Botosani.

După expirarea Stării de Urgență, vechea conducere își dorește reluarea funcției, însă motivul pentru care aceasta a fost înlocuită a fost modul în care a gestionat spitalul până atunci.

Această PETIȚIE este o inițiativă a cadrelor medicale din Județul Botoșani, noi suntem cei care salvăm viețile oamenilor, și avem dreptul sa ne alegem conducatorul. Vrem oameni competenți la conducere, aleși pe criterii de performanță, care să dea tot ce au mai bun în funcția lor de manager a unui spital.

L-am descoperit pe Managerul Dr. Radu Malancea, dorim păstrarea lui, doar atât.

Cu cât mai multe semnături cu atât mai multe șanse să dăm unui om șansa să facă și mai mult bine.

Mulțumim Dr. Radu Malancea” se arată în documentul online.

În câteva ore au fost înregistrate 640 de semnături.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate